Onni

Onni
kirjoittanut Om Noomi 23.3.2018

Vuosia sitten minulta kysyttiin mitä toivoisin jos saisin kolme toivomusta. Tai oikeastaan tämä kysymys on tullut jo lapsuudessa Alladinin taikalamppu- sadun mukana. En muista mitä olen toivonut lapsena, sillä tottahan toiveeni olen esittänyt 🙂 Aikuisiällä ensimmäisenä mieleeni tulivat hyvin ihmismäiset toiveet vauraudesta, asuinpaikasta ja rakkaista. Niihin aikoihin kun aloin havahtua toisenlaisten ulottuvuuksien olemassaoloon, en osannutkaan enää vastata ihmisen näkökulmasta. Toivoin rauhaa, turvaa ja ehdotonta rakkautta kaikille ajatellen planetaarisella tasolla. Jokin ei kuitenkaan tuntunut oikealta. Ei sillä että näissä toiveissa olisi mitään vikaa tai etteivät ne palvelisi hyvää, mutta ajattelin silti kuin pieni ihminen joka ei muista olevansa sielu käyttämässä ihmisasua. Jostakin syystä tämä kysymys on palannut eteeni uudelleen ja uudelleen. Jos minulla olisi kolme toivomusta, mitä toivoisin? Ennen kuin luet pidemmälle, kysy sama itseltäsi.

Vastaukseni ovat muuttunut hienoisesti kaiken aikaa. Uskomatonta kyllä välillä en ole osannut vastata ollenkaan. Olen ollut hämilläni niin suurelta tuntuvan kysymyksen äärellä antaen ulkoisten odotusten ja vaikutelmien päästä ihon alle. Olikohan Taberman jos oikein muistan, kuka kirjoitti jotenkin niin, että kun sinulle esitetään tämä kysymys, on säälittävää ettei silloin tiedä mitä vastata. Ehkä niin, ehkä…

Näkökulma mistä asiaa lähestyn on muuttunut moneen kertaan. Olenko itsekäs jos käytän kaikki kolme toivomusta henkilökohtaiseen elämääni? Vai tulisiko minun ajatella suurempaa kuvaa ja toivoa koko luomakunnalle jotain? Voinko toivoa jollekulle toiselle jotain puuttumatta hänen vapaaseen tahtoonsa? Mitkä asiat vievät minut onnen aaltoihin? Mikä saa minut ilon värähtelyihin? Miten tunnen joka solullani olevani ehdoitta rakastettu ja rakastava? Lukemattomia kysymyksiä, jotka on vieneet aina vain syvemmälle itseäni.

Tänään tämä kysymys tuli mieleeni jälleen kerran. Vastaukseni tuntuu löytävän vuosien jälkeen oikean uomansa, sen joka tuntuu minulle oikealta tässä hetkessä tuolla sydänalassa saakka. Tämän hetken vastauksessani huomaan, etteivät toiveeni asetu enää tulevaisuuteen eikä menneisyyden. Huomaan pitäväni arvokkaimpina asioina pieniltä tuntuvia arjen ja tämän hetken asioita, jotka toivon vain muistavani aina. Toivon muistavani pieniä hetkiä, jotka täyttävät minut ilolla, rauhalla ja ehdottomalla rakkaudella, kiitollisuudella että saan elää NYT.

Toivon muistavani aina miltä tuntuu pidellä lapsiani sylissäni, miltä heidän naurunsa ja rakkautensa tuntuu. Miltä tuntuu kun rakkaani katsoo suoraan sydämeeni hyväksyen minut täysin vaatimatta minulta mitään. Miltä tuntuu nauraa yhdessä kippurassa vedet silmistä valuen. Miltä tuntuu astua ulos puhtaaseen luontoon ja antaa auringon loihtia pisamat kasvoilleni. Miltä tuntuu nähdä se riemu, rakkaus ja vapaus jonka pystyn rakkailleni ehdoitta antamaan. Miltä tuntuu kuulla lumihangessa istuen lintujen kevät sirkutusta. Miltä tuntuu syödä ja juoda hyvää ja puhdasta vatsansa täyteen… Haluan muistaa kokemukset joita kerään sydämeni aarrepankkiin aistieni kautta.

Tunnen miten kaikki minussa toimii eri tavalla, kiire ja tarve on poissa. Minulta on hävinnyt tarve päästä jonnekin muualle, elämään jotakin muunlaista elämää, tarve toivoa ihmisten muuttuvan ja heräävän… Tunnen olevani aidon hyväksynnän virtauksessa. Vihdoin ja viimein… Kaikki mitä tuleman pitää, ovat sen hetken täyttymyksiä. Huomaan tukevani jatkuvaa ihmeiden virtaa parhaiten vain aistimalla keskittyen iloon. Annan tilaa ihmeille tulla, luopumalla kontrollista ja tarpeesta tietää kaiken etukäteen. Teen valintoja hetki hetkeltä. Hyväksyn elämän sellaisena kuin se on ja ymmärrän että minä itse olen luonut elämäni sellaiseksi kuin se nyt on. 

Mitä se onni on sinulle? Tuleeko se pyyteettömästä auttamisesta ja läsnäolosta? Mikä saa sinun sydämesi laulamaan ja jalat tanssahtelemaan? Asetatko onnesi toisen luotavaksi? Mieti tarkoin, sillä joskus ne kolme toivetta toteutuvat, kuten minulle on käynyt jo useasti <3 Pelkkä elämä itsessään on jo taikaa, käytä se viisaasti NYT. Älä odota huomiseen tai murehdi menneitä. Rakasta luomaasi ja aloita se itsestäsi. 

Jaa tämä: